tiistai 19. tammikuuta 2016

Heränneet kertovat kokemuksistaan

Heränneet kertovat kokemuksistaan

Kaikilla vastanneilla on kulunut vuosi tai enemmän heräämisestä. Kaikki vastanneet ovat sanoneet, että herääminen on tuonut pysyvän muutoksen vaikka heidän mielessään edelleen tapahtuu hetkellistä tarrautumista tunnetiloihin. Kaikki myös vastasivat, että heräämisen (awakening, stream entry) vaikutus ei ole kulunut pois vaan kyse on saavutuksesta, joka on pysyvä ja peruuttamaton.

Lisäinfoa heräämisohjauksesta löydät Open Heart-nettisivuilta, www.openheart.fi

  • Mitä herääminen on sinulle merkinnyt? Minkä muutoksen se on tuonut elämääsi?

Vastaus: Vaikuttavin ja perusteellisin muutos koko elämässä. Ei tarvitse enää kuvitella olevansa sitä tai tätä. Ei tarvitse hakea selityksiä ja helpotusta kirjoista, hoidoista tai ajattelun muuttamisesta väkisin tiettyyn suuntaan. Itsetuntemusta ei tarvitse yrittää vahvistaa tai määritellä, minkälainen minä olen, mistä pidän, mistä en. Riittää että olen. Ei siis tarvitse etsiä mitään. On tullut etäisyyttä tunteisiin, ajatuksiin, tapahtumiin, jotka aiemmin saivat mielen kaaokseen. Tasainen oleminen on lisääntynyt, ääripäät onnen kukkuloilta alakuloon ja masennukseen ovat leikkautuneet pois.

Vastaus: Oman elämänpolkuni suunnan vahvistumista se on tuonut. Meditointi helpompaa. Rennompi olo. Sisäinen rauha lisääntynyt. Näkee ja ymmärtää ympärillä tapahtuvia asioita paremmin. Hyväksyntä ja suvaitsevaisuus on lisääntynyt. Huomioin ympärillä tapahtuvia tapahtumia tilanteita tarkemmin, huomiokykyni on tarkentunut. Tuntuu kuin meditatiivinen tila olisi koko ajan päällä.

Vastaus: Tämä on pudottanut pois jatkuvan ja loputtomalta tuntuvan "totuuden" etsimisen. Herääminen on tuonut lisää huumoria, rentoutta, kärsivällisyyttä, rohkeutta ja myös lisää vastuullisuutta ja myötätuntoa muita kohtaan.

Vastaus: Valittaminen on loppunut. Tyytyväisyys lisääntynyt. Kaikki mitä elämässäni on, on riittävää ja hyvää. Jos jokin asia vastustaa, tuntuu ikävältä tai jopa raivostuttaa, ensimmäisenä ei tule mieleen, että tuo huono asia on kitkettävä elämästäni pois. Sen sijaan omaa tunnetta voi rauhassa katsoa, miten ja mistä se nousee, miten lakkaa. Ei tarvitse siis heti reagoida, voi vain katsoa. Tuottaa suurta iloa, ettei mikään enää tunnu niin vakavalta ja henkilökohtaiselta. Jos on yli 30 vuotta elänyt syyllisyydessä ja häpeässä, sen taakan putoaminen on valtava helpotus. Elämästä on tullut mutkatonta, luonnollista ja jopa helppoa. Ihmisten kohtaaminen on helpottunut, kun sisäinen ääni ei jatkuvasti arvostele itseä tai toista. Toiselle voi antaa tilaa olla. Kontrollinhalu on vähentynyt. Hyväksyntä ja luottamus elämänkulkuun ja ihmisiin on lisääntynyt.

Vastaus: Pidän heräämistä yhtenä etappina pyrkimyksessäni syvemmin ymmärtää todellisuutta. Herääminen lisäsi luottamusta siihen, että olen etenemässä oikeaan suuntaan.

Vastaus: Heräämisen jälkeen sisäinen rauha ja vakaus ovat entistä helpommin löydettävissä.

Vastaus: Herääminen on antanut viitekehyksen koko ns. henkiselle polulle. Monella tapaa se on tuonut keveyttä ja selkeyttä olemiseen. On helpompaa kokea ja hyväksyä kaikki mitä kokemuksessa nousee kun siihen ei ole henkilökohtaista suhtautumista. Paljon on edelleen tuntemuksia, jotka saa olemisen tuntumaan välillä vaikealta ja henkilökohtaiselta, mutta ne tulevat helpommin hyväksytyksi. Elämä on mitä on. Jos sattuu esim. jokin "nolo" moka, josta ennen olisin jäänyt potemaan häpeää, nykyään tuota ei yleensä tunne yhtä voimakkaasti ja monesti tällaiset saa vain hymyilemään. Vanhat pelot ja niihin liittyvät ajatukset kyllä nousevat kun olosuhteet ovat niille suotuisat, mutta nekin ymmärtää luonnollisena elämän "kuplintana", eivätkä ne suista epätoivoon. Voin myös vaikuttaa välillä ulkoisesti hieman poissaolevalta varsinaisesti kuitenkaan olematta, koska pohjimmiltaan ei ole kiirettä mihinkään. Kaikkiaan sanoisin, että toimintani on estottomampaa ja luovempaa. Kanssakäyminen suorempaa.

Vastaus: Herääminen oli hetki muiden joukossa, mutta iso askel oikeaan
suuntaan niin sanotulla henkisellä polulla. Sen myötä olen päässyt
elämään yhä enemmän totuuden tilassa jolloin ehdollistuneet ajatukset
eivät väritä kokemista, ja tämä merkitsee aivan kaikkea.